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Quantidade de metionina+cistina digestível para poedeiras semipesadas de 75 a 91 semanas de idade Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Polese,C.; Nunes,R.V.; Vilela,C.G.; Murakami,A.E.; Agustini,M.A.B.; Takahashi,S.E.; Vilela,V.O.; Souza,C.; Schneider,S.E..
Determinaram-se as exigências nutricionais de metionina+cistina digestível para poedeiras de linhagem comercial no segundo ciclo de produção de 75 a 91 semanas de idade, utilizando-se 150 aves semipesadas em delineamento inteiramente ao acaso. Estas foram distribuídas em cinco tratamentos, seis repetições e cinco aves por unidade experimental, alimentadas com uma dieta basal contendo 2.859kcal/kg de energia metabolizável e 16,30% de proteína bruta, suplementada com 0,132; 0,173; 0,215; 0,256 e 0,298% de DL-metionina (98%), de forma a proporcionar 0,588; 0,628; 0,669; 0,709 e 0,750% de metionina+cistina digestível na dieta. A inclusão de metionina+cistina obedeceu, respectivamente, às proporções de 67, 72, 77, 81 e 86% com a lisina fixada em 0,872%....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aminoácido digestível; Muda forçada; Ovos marrons; Qualidade do ovo; Segundo ciclo.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352012000600038
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Supplementation of broiler breeders with fat sources and vitamin e: carry over effect on performance, carcass yield, and meat quality offspring Arq. Bras. Med. Vet. Zootec.
Fernandes,J.I.M.; Bordignon,H.L.F.; Prokoski,K.; Kosmann,R.C.; Vanroo,E.; Murakami,A.E..
ABSTRACT The aim of this study was to evaluate two sources of oil (soybean and fish) and four additional levels of vitamin E (0, 150, 250 and 350mg/kg diet) in breeder diets between the 42nd and 56th week of age and its effect on performance and meat quality of offspring. The supplementation of fish oil in the maternal diet increased the deposition of DHA and CLA in egg yolk. From 1 to 35 days of age, intermediate levels of vitamin E resulted in lower weight gain and feed intake. To feed conversion, the best result was obtained supplementing the maternal diet with soybean oil, regardless of vitamin inclusion. In addition, the evaluation of meat quality, the fish oil-supplemented-diet resulted in lower moisture loss of the breast fillets. For maternal diet...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Antioxidant; Breeders; Fatty acid profile; Moisture loss; PUFA.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352018000300983
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